Tripla csokis pite

A krémes töltelék és a keményebb tartású, de omlós tészta kettőse garantálja, hogy utána mind a tíz ujját meg fogja nyalni

Hasonló receptek

Hozzávalók 10 személyre
8 dkg liszt + a nyújtáshoz 6,5 dkg porcukor 0,5 dkg vaníliás cukor 7,5 dkg vaj 3 db tojássárgája csokoládéöntet a tetejére (tetszőleges)

A vajas krémhez: 12 dkg étcsokoládé 10 dkg cukor 17 dkg puha vaj 1 kiskanál vaníliakivonat 3 db tojás

A kétféle csokoládékrémhez: 8,5 dkg fehér csokoládé 5 dl tejszín 8,5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A lisztet és a kétféle cukrot elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat. Gyorsan összedolgozzuk (épp csak annyira, hogy a tészta összeálljon), majd legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen kb. 28 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 21 cm-es tortaformát.

3. A kilógó részeket levágjuk, a tészta alját villával megszurkáljuk, és dupla réteg alufóliával letakarjuk. 8 perc sütés után levesszük a fóliát, és további 6-8 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni.

4. Közben kis lángon megolvasztjuk a durvára vágott csokoládét. A cukrot és a vajat robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és a vaníliát, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat.

5. A vajas krémet a kihűlt tésztára simítjuk, és minimum 5, maximum 24 órára behűtjük.

6. A fehér csokoládét és az étcsokoládét 0,5-0,5 dl tejszínnel külön-külön megolvasztjuk, majd lehűtjük. A maradék tejszínt robotgéppel laza habbá verjük, majd az egyik felét a fehér csokoládéval, a másikat az étcsokoládéval alacsony fokozaton kemény habbá verjük.

7. A lehűtött pite tetejére rákenjük a fehércsokoládé-krémet, 15 percre betesszük a fagyasztóba, majd rásimítjuk az étcsokoládékrémet, és újabb 20 percre betesszük a fagyasztóba. Ízlés szerint csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.

Vote it up
6
Tetszett?Szavazzon rá!