Tripla csokis tiramisu

Annyira hedonista ez a jellegzetes olasz desszert, hogy még az ateistának is bűntudata támad tőle

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
20 dkg babapiskóta 0,5 dl eszpresszókávé 20 dkg mascarpone 2,5 dl tejszín 7 dkg porcukor 1 kiskanál vaníliakivonat 0,2 dl csokoládélikőr 5 dkg reszelt fehér csokoládé 5 dkg reszelt étcsokoládé kakaópor (édesítetlen) csokibevonatos kávészemek a díszítéshez

Elkészítés
1.
Egy 16x16 cm-es edény alját kibéleljük babapiskótával, majd meglocsoljuk a kávé felével.

2. A mascarponét habosra keverjük a tejszínnel, a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a csokilikőrt is.

3. A krém felét elsimítjuk a babapiskóta tetején, megszórjuk a kétféle csokoládéreszelékkel, majd újabb réteg babapiskótát helyezünk rá.

4. Ráöntjük a maradék kávét, a tetejére simítjuk a maradék krémet, majd megszórjuk kakaóval, és kávészemekkel díszítjük. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!