Tudnivalók gazdiknak

Ha Cesar Millan ad tanácsot, akkor érdemes meghallgatni, hiszen a világhírű „kutyasuttogó” már bizonyított

Kapcsolódó cikkek

A hollywoodi állatpszichológus, eredeti nevén César Millán Favela kezes báránnyá változtatja a legagresszívebb ebet is. Most elárulja, hogyan.

Keltsd fel és járj! Ha nem izeghet-mozoghat, legtöbb kutya felgyülemlett energiáját szűköléssel és rágcsálással vezeti le. Mielőtt a gazdi dolgozni megy, szánjon rá negyvenöt percet, hogy megsétáltassa vagy -futtassa a blökit. Ha teheti, napközben is. – A kifárasztott kutya nem harap, nem ás lyukakat, és nem is csahol.

Hozzányúlni szabad, megütni nem! Ne féljen a kezét használni, ha kutyája megszegte a szabályokat: Millan kissé megcibálja az állat tarkóján a szőrt, és finoman oldalba bökögeti – nem azért, hogy fájdalmat okozzon neki, hanem hogy meglepje, és helyre tegye.

Ön az úr a házban – Mindenki szeretne a kutya legjobb barátja lenni, csakhogy a kutyák barátoknak nem engedelmeskednek; a főnöknek fogadnak szót. Az első pillanattól kezdve rögzítse vezető szerepét: húzza ki magát. – Emlékszik, kik voltak a legnépszerűbbek a suliban? Beléptek a terembe, és mindenki rájuk figyelt. Viselkedjen így! Ön lépjen ki elsőként az ajtón; a kutya csak akkor mehet előre, ha ön engedélyt ad rá. Legyen határozott, mert a kutyák következetes rendet igényelnek.

Forduljon szakemberhez! Ha a kutya harap vagy túlzottan agresszív, kérjen tanácsot kutyakiképzőtől.

Vote it up
116
Tetszett?Szavazzon rá!