Hozzávalók
50 dkg burgonya (cikkekre vágva) • 2 hámozott paradicsom (négybe vágva) • 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva) • 2 evőkanál friss menta • 2½ evőkanál citromlé • 1 kiskanál fűszerpaprika • ½ kiskanál • őrölt római kömény • ¼ kiskanál szárított pirospaprika • 5 evőkanál frissen aprított petrezselyem • 50 dkg fehér húsú hal • 3 evőkanál olívaolaj • só, bors
Elkészítés
1. Az első nyolc hozzávalót 4 evőkanál petrezselyemmel 1 liter vízben, lassú tűzön, fedő alatt 20 percig forraljuk, majd fedő nélkül további 10 percig főzzük.
2. Hozzáadjuk a halat és az olívaolajat, majd még 10 percig főzzük. Ha szükséges, a halat egy villával kisebb darabokra szedjük.
3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzászólás