Tzatziki

Íme, a görög ételkülönlegesség eredeti változata, amely olyan régi, hogy talán már Odüsszeusznak is ez volt a kedvence

Hasonló receptek

Igazából dzadzíki a neve, kiejtve caciki, az angolos átírásból lett nálunk is tzatziki. Érdekesség, hogy Görögországban és Törökországban általában juh- vagy kecsketejből készült joghurtot használnak hozzá, és Görögországban akár egy teljes fej fokhagymát is használnak egy tál dzadzíkihez.

Gyakran pitával és fekete olívabogyóval fogyasztják előételként. A dzadzíki egyben a török kebab mellé felszolgált kísérők, illetve előételek; a görög szuvláki és a gírosz egyik fő összetevője is. (forrás: Wikipédia)

Hozzávalók 6 személyre
1 kígyóuborka 5 dl görög joghurt 2 evőkanál frissen aprított kapor 2-3 gerezd zúzott fokhagyma ¾ kiskanál só 1/8 kiskanál bors 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál vörösborecet (vagy ízlés szerint)

Elkészítés
1. Az uborkát meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, majd vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük a joghurttal, a kaporral és a fokhagymával.

2. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a borecetet, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.

Vote it up
203
Tetszett?Szavazzon rá!