Vöröskáposzta-saláta

Manapság divatosak a nyers zöldségsaláták, ez a szép és finom káposztasaláta azonban mindig is népszerű volt

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 kis fej vörös káposzta (kb. 50 dkg) 2 tojás, ízlés szerint 2 dl vörös borecet 2 vöröshagyma 1 csipet bors 6 evőkanál olaj néhány zöldsaláta-levél néhány endívialevél

Elkészítés
1. Vágjuk a káposztát négy részre, távolítsuk el a vastag ereket, és vágjuk nagyon vékony laskára. Tegyük tálba, sózzuk meg, és öntsünk rá 1,5 dl ecetet. Hagyjuk 10 percig állni. Közben főzzünk keményre 2 tojást.

2. Vegyük ki a káposztát az ecetes vízből, és jól nyomkodjuk ki. A hagymát aprítsuk fel. Készítsünk öntetet a borsból, a hagymából, a maradék ecetből és az olajból.

3. Mossuk meg a endívialeveleket, centrifugában szárítsuk meg őket, rendezzük el egy tálon és tegyük rá a vörös káposztát, majd locsoljuk rá az öntetet. A tojásokat vágjuk négyfelé és díszítsük vele a salátát.
 

Más változat. További hozzávalónak használhatunk kimagozott aszalt szilvát is. Áztassuk vörösborban 20 percig, csepegtessük le és keverjük a salátába.

Újabb változat. Hámozzunk meg 15 dkg zellert, mossuk meg, szeleteljük fel, és főzzük sós vízben puhára. 2 almát vágjunk gerezdekre. Keverjük a salátához a zellert és az almát, és adjunk hozzá még 1 evőkanál cukrot is.

Vote it up
224
Tetszett?Szavazzon rá!