VW Golf: Egy mindenkiért

E sikerkocsi minden újabb generációja még jobb, mint az előző. Szakértőnk utánajárt, hogy ez igaz-e most is

Plusz
A kiváló színvonalon megépített Golf rendkívül kényelmes üléseivel és jó alapszolgáltatásaival – a klímaberendezés például az induló felszereltséghez tartozik – kellemes vezetési élményt nyújt. A már megszokott könnyű kezelhetőség és biztos teljesítmény csak tovább fokozza csáberejét.

Mínusz
A VW adatai szerint a Golf VII könnyebb elődjénél, ez a pehelysúlyú dizájn azonban alig-alig befolyásolja az üzemanyag-fogyasztást. A kis dízelmotor alacsony fordulatszámnál meglehetősen kelletlenül morgolódik, de már csekély 50 km/óránál könnyen hagyja magát négyes fokozatba tenni.

Alternatívák
A – gyakran Golf osztálynak nevezett – kompakt kategória az egyik legkiélezettebb konkurenciájú piaci szegmens. A versengés pedig jobbnál jobb eredményeket szül. Az ötajtós Hyundai i30 1.6 CRDi-ért kicsit drágább, azonban szolgáltatások átfogó skálájával kapható. Az új Seat Leon 1,6 TDI műszaki paramétereit tekintve úgyszólván azonos a Golffal, ám sportosabb formatervezésű. Ráadásul a spanyol modell egy kicsivel kevesebbe kerül.

Ítélet
Akárcsak elődei, az új Golf is mércét állít a maga osztályában, különösen a komfort és a balesetbiztonság vonatkozásában. Igaz, a Volkswagen-minőséget nem adják ingyen. Ezzel együtt ez az autó mindenki számára vonzó.

Tesztelt kocsi: Golf 1.6 TDI Comfortline
Teljesítmény: 105 LE, Végsebesség: 192 km/h Fogyasztás: gazdaságos 3,8 l/100 km, tesztelt: 5,3 l/100 km, CO2-kibocsátás: 99 g/km, Hossz: 4255 mm, Súly: 1295 kg, Csomagtartó: 380-1270 l

Vote it up
194
Tetszett?Szavazzon rá!