Vaddisznósült

Marcel Ihnačák, a fiatal szlovák mesterszakács kelbimbóval, sült krumplival és rókagombával kínálja

Hozzávalók 6 személyre
1 kg vaddisznógerinc 50 dkg kelbimbó 1 kg burgonya 2 evőkanál olívaolaj bors rozmaring fokhagyma (ízlés szerint) 3 evőkanál vaj 20 dkg rókagomba 1 vöröshagyma 2 dl húsalaplé

Elkészítés
1.
A húst oldalanként 10-10 percig grillezzük, azután melegen tartjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl, a hús belül maradjon rózsaszín!)

2. A kelbimbót forró, sós vízben roppanósra főzzük.

3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vékony karikákra vágott krumplit egy tepsibe rendezzük, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagymát, és kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.

4. A kelbimbót lecsepegtetjük, félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál felforrósított vajban 2 percig pirítjuk.

5. A megtisztított gombát az apróra vágott hagymával (és kevés fokhagymával) a maradék olajon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és lassan forralni kezdjük.

6. Hozzáadjuk a maradék vajat, és addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik.

7. A hús, a kelbimbó és a sült burgonya mellé tálaljuk.
 

Ismerje meg a recept megalkotóját, Marcel Ihnačákot, illetve a szintén általa ajánlott lime-tortát is!

Vote it up
184
Tetszett?Szavazzon rá!