Hozzávalók 6 személyre
1 kg vaddisznógerinc • 50 dkg kelbimbó • só • 1 kg burgonya • 2 evőkanál olívaolaj • bors • rozmaring • fokhagyma (ízlés szerint) • 3 evőkanál vaj • 20 dkg rókagomba • 1 vöröshagyma • 2 dl húsalaplé
Elkészítés
1. A húst oldalanként 10-10 percig grillezzük, azután melegen tartjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl, a hús belül maradjon rózsaszín!)
2. A kelbimbót forró, sós vízben roppanósra főzzük.
3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vékony karikákra vágott krumplit egy tepsibe rendezzük, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a fokhagymát, és kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
4. A kelbimbót lecsepegtetjük, félbevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 2 evőkanál felforrósított vajban 2 percig pirítjuk.
5. A megtisztított gombát az apróra vágott hagymával (és kevés fokhagymával) a maradék olajon 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és lassan forralni kezdjük.
6. Hozzáadjuk a maradék vajat, és addig forraljuk, amíg a szósz besűrűsödik.
7. A hús, a kelbimbó és a sült burgonya mellé tálaljuk.
Ismerje meg a recept megalkotóját, Marcel Ihnačákot, illetve a szintén általa ajánlott lime-tortát is!
Hozzászólás