Vaníliás keksz

Talán nem számít eretnekségnek, ha a bejgli mellett bevetünk más országokban népszerű karácsonyi sütiket is

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg cukor 18,5 dkg vaj 1,5 kiskanál vaníliakivonat 30 dkg liszt 1 db tojás 1 db tojássárgája porcukor a tálaláshoz

Elkészítés
1. A cukrot a vajjal és a vaníliával kézi mixer segítségével habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a tojássárgáját, és lágy tésztává dolgozzuk. Labdát formázunk belőle, és 30 percre hűtőbe tesszük.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát a hűtőből kivéve két sütőpapír között 5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatóformával különböző alakzatokat vágunk belőle.

3. A sütiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd tálalás előtt meghintjük porcukorral. (40-45 db lesz belőle.)

Vote it up
200
Tetszett?Szavazzon rá!