Vaníliás kifli

Ha nagy a sietség, nem szükséges egész éjszakára a hűtőben tartania a tésztáját, elég lesz 1-2 óra is

Hozzávalók 75 darabhoz
275 g finomliszt 200 g hideg vaj, felkockázva 100 g kristálycukor 100 g őrölt mandula, plusz 1 evőkanál 55 g porcukor

Elkészítés
1.
Terítsük le sütőpapírral pár nagy tepsit. A lisztet, vajat, cukrot és a 100 g mandulát tegyük egy tálba, és kézzel gyúrjuk morzsás tésztává.

2. A tésztát tegyük fagyasztózacskóba, zárjuk le, majd sodrófával nyújtsuk kb. 2,5 cm vastag négyszöggé. Tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyük ki a tésztát a zacskóból, és vágjuk fel három hosszúkás csíkra. Mindegyik csíkból vágjunk 25 nagyjából 10 cm hosszú darabot.

4. Enyhén belisztezett felületen formáljuk félholddá a tésztadarabokat, és másfél cm-es távolságban fektessük a tepsire.

5. Süssük a sütiket 10-12 percig, amíg világos aranyszínűek lesznek. Keverjük össze a porcukrot a maradék őrölt mandulával, és forgassuk bele a forró kifliket, majd rácson hűtsük ki.
 

Előkészítés: 40 perc + hűtés, sütés: 10-12 perc

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!