Vargabéles másképp

Kanyarodjunk el a klasszikus vargabélestől – de csak egy kicsit!

A jólöltözöttség nem azt jelenti, hogy minél extravagánsabban öltözünk fel, hanem azt, hogy egy szerény toalettbe viszünk egy kis izgalmat valami aprósággal: egy brossal, sállal, finom harisnyával, váratlan zsebvarrással. Vigyük át ezt a filozófiát a sütikbe, és nézzük, hogyan válik egy hagyományos édesség frenetikus ízélménnyé!

Hozzávalók
1 csomag réteslap 5 dkg olvasztott vaj 10 dkg barna cukor 10 dkg vermicelli tészta

A töltelékhez: 50 dkg túró 10 dkg porcukor 1 citrom héja 2 tojássárgája 5 dkg aszalt vörös áfonya 5 dkg puha vaj

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A réteslapokból 10 cm átmérőjű korongokat vágunk, megkenjük őket az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukorral, és tepsibe téve sütőben aranybarnára sütjük.

2. A töltelék hozzávalóit egy tálban habverővel alaposan kikeverjük. A túrótöltelék felét kanállal ráhalmozzuk a kisült réteslapok harmadára, lefedjük a lapok másik harmadával, rájuk kanalazzuk a maradék tölteléket, majd azt is lefedjük.

3. A vermicelli tésztát 10 percre vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, forró olajban gombolyagokat sütünk belőle, és a sütemény tetejére helyezzük.
 

Persze ha ragaszkodik a hagyományos vargabéleshez, itt megtalálja.

Vote it up
175
Tetszett?Szavazzon rá!