Hozzávalók a tésztához (10 darab)
50 dkg liszt • 3 tojássárgája • 2,5 dl tej • 13 dkg cukor • 1 dkg porélesztő • só • étolaj, tojás és tej a kenéshez
A töltelékhez: 20 dkg túró • 5 dkg cukor • 1 tojássárgája • 1/2 kiskanál vaníliakivonat
Elkészítés
1. A túrót összenyomkodjuk, elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával kikevert cukorral.
2. A porélesztőt elkeverjük kevés liszttel, és hozzáadunk kis meleg vizet.
3. A tejet kb. 40 °C-ra felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját, az élesztős keveréket és a lisztet is, és tésztává gyúrjuk.
4. Amikor a tészta elválik a kezünktől, labdává formázzuk, kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk, és melegebb helyen duplájára kelesztjük.
5. 4 dekás labdacsokat formázunk a tésztából, és 1 órán át tovább kelesztjük.
6. A labdákba 3-5 centis mélyedést nyomunk, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, és megtöltjük a túrós töltelékkel.
7. Kelesztjük még egy kicsit, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Kíváncsi, hogyan készíti Marina Karpusenko a borjúpofát? Kattintson!
Hozzászólás