Vatruska

Íme, a hagyományos orosz recept, amelyet felfrissített Marina Karpusenko, a népszerű orosz séf

Hasonló receptek

Hozzávalók a tésztához (10 darab)
50 dkg liszt 3 tojássárgája 2,5 dl tej 13 dkg cukor 1 dkg porélesztő étolaj, tojás és tej a kenéshez

A töltelékhez: 20 dkg túró 5 dkg cukor 1 tojássárgája 1/2 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1. A túrót összenyomkodjuk, elkeverjük a vaníliával és a tojássárgájával kikevert cukorral.

2. A porélesztőt elkeverjük kevés liszttel, és hozzáadunk kis meleg vizet.

3. A tejet kb. 40 °C-ra felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojássárgáját, az élesztős keveréket és a lisztet is, és tésztává gyúrjuk.

4. Amikor a tészta elválik a kezünktől, labdává formázzuk, kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk, és melegebb helyen duplájára kelesztjük.

5. 4 dekás labdacsokat formázunk a tésztából, és 1 órán át tovább kelesztjük.

6. A labdákba 3-5 centis mélyedést nyomunk, megkenjük a tojásos-tejes keverékkel, és megtöltjük a túrós töltelékkel.

7. Kelesztjük még egy kicsit, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
 

Kíváncsi, hogyan készíti Marina Karpusenko a borjúpofát? Kattintson!

Vote it up
277
Tetszett?Szavazzon rá!