Vazelin: mire jó még?

Ha nem akar sokat költeni ajakírre, sminklemosóra vagy arckrémre, akkor a megoldás a puha paraffin. Íme, kilenc példa erre

Hosszan tartó parfümillat
Szeretné, hogy kedvenc illata sokáig tartson? Kenjen egy kis vazelint a csuklójára, hintse meg a parfümmel, ezután akár az egész éjszakát áttáncolhatja, mégis biztos lehet benne, hogy az illat nem múlik.

Az érdes kéz megpuhítása
Amennyiben állandóan kézkrémmel kell kenegetnie fáradt, száraz bőrét, amit aztán mindig újra le kell törölnie, hogy ne zavarja a munkában, fontolja meg ezt a tippet! Lefekvés előtt jó alaposan kenje be a kezét vazelinnel, és reggelre puha és sima felületű lesz.

Vége a pontatlan manikűrnek!
Az otthoni körömápolás során nehéz elkerülni, hogy körömlakk érje a körömágyat is. A vazelin segíthet abban, hogy a házi manikűr is professzionális hatást keltsen. Kenje be a köröm alját és széleit puha paraffinnal! Ha a körömlakk ezeket a részeket is befesti a manikűr során, akkor nincs más dolga, mint letörölni a vazelint, amikor végzett, és ezáltal eltünteti a pontatlan lakkozás nyomait.

A rakoncátlan szemöldök megregulázása
Ha kócos a szemöldöke – azaz, ha a szemöldök szálai nem simulnak össze, hanem ehelyett begöndörödnek és szétállnak, akkor simítsa le a szemöldökét vazelinnel. Ettől kisimulnak a szálak, és rendezett megjelenést adnak.

A pelenka okozta pörsenések megelőzése
Megszakad az ember szíve, amikor egy kisbabának a pelenka okozta pörsenésektől kell szenvednie. De a segítség már érkezik is! A vazelin védőréteget képez a bőrön, és lehetővé teszi, hogy a bőr irritációja elmúljon.

Nem kell, hogy a sampon csípje a szemet
Különleges, könnymentes sampon vásárlását fontolgatja gyermeke számára? Felejtse el! Ha van otthon egy kis vazelin, akkor megvan megoldás. Kenjen egy rendes adagot kisbabája szemöldökére, ezzel megakadályozza, hogy a kicsi szemébe folyjon a sampon, így a hajmosás nem fakaszt többé könnyeket.

A szél által kiszárított bőr gyógyítása
A szeles idő hatására könnyen piros lesz az arcbőr. Vegyen magához egy jó adag vazelint, és alaposan kenje be vele az arcát, illetve azon részeket, amelyek kisebesedtek! A gél segít majd enyhíteni a fájdalmat.

Szoros gyűrű eltávolítása
Az ujjára szorult a jegygyűrű? A sok hiábavaló rángatás helyett használjon vazelint, így egyből, gond nélkül le fog csusszanni.

Smink szükséghelyzetben
Kifogyott a kedvenc szemhéjfesték-árnyalata? Könnyű a megoldás: készítsen magának! Tegyen egy kis ételszínezéket vazelinbe, és használja szokás szerint! Ezzel a villámgyors módszerrel hiánypótló arcpirosítót, rúzst vagy szemhéjfestéket készíthet.
 

Kíváncsi, mire jó még például a keserűsó, az aloé vera, vagy az olívaolaj? Ismerjen meg hasonló praktikákat!

Vote it up
179
Tetszett?Szavazzon rá!