Vega paella

Ha böjtöl, vagy csak szabadságon van a hentese, tegyen próbát ezzel a könnyű, gyorsan összedobható vigaszétellel

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 1 db piros kaliforniai paprika 1 db sárga kaliforniai paprika 0,5 db édeskömény 2 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 0,25 kiskanál fűszerpaprika (lehetőleg füstölt) 0,5 kiskanál kurkuma 0,25 kiskanál Cayenne-bors 15 dkg paella rizs 1 dl sherry 1 csipet sáfrány 4,5 dl zöldségalaplé 10 dkg zöldborsó só • 12 db koktélparadicsom 5 db articsóka (konzerv) 3 evőkanál fekete olajbogyó 2 evőkanál durvára vágott petrezselyem 4 gerezd citrom

Elkészítés
1.
Egy paellasütőben vagy laposabb serpenyőben felhevítjük az olajat, néhány percig pároljuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kétféle paprikát és az édesköményt, és közepes lángon puhára pároljuk (kb. 6 perc).

2. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is, egy percig együtt főzzük, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a fűszerpaprikát, a kurkumát és a Cayenne-borsot, és alaposan összekeverjük.

3. Hozzákeverjük a rizst, majd 2 perc után a sherryt, és megszórjuk a sáfránnyal. 1 percig forraljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, a zöldborsót és egy kevés sót. Lassú tűzön, fedő és kevergetés nélkül addig forraljuk, míg a folyadék nagy részét fel nem szívja a rizs.

4. A tűzről levéve ízlés szerint sózzuk, majd megszórjuk a félbevágott paradicsommal, articsókával és olajbogyóval, és alufóliával letakarva 10 percig állni hagyjuk. Friss petrezselyemmel megszórva, citromgerezdekkel tálaljuk.

Vote it up
130
Tetszett?Szavazzon rá!