Hozzávalók 4 személyre
1 fej vöröshagyma • 2 evőkanál olaj • 1 kiskanál pirospaprika • 2 db sárgarépa • 0,5 db zeller • 10 dkg vargánya • 10 dkg laskagomba • 10 dkg csiperkegomba • 8 dl zöldségalaplé • só, bors • 1 csomag petrezselyem
Galuskához: 3 db tojás • 1 csipet szódabikarbóna • búzadara • búzadara só
Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, a feldarabolt zöldségeket és a felaprított gombát, és néhány percig pároljuk.
2. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyem háromnegyedét, és a zöldségeket puhára főzzük.
3. A galuskához a tojásfehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját is. Annyi búzadarát adunk hozzá, hogy kissé híg nokedlitésztát kapjunk, majd kanállal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Tálaláskor a forró levest a daragaluskára merjük.
Hozzászólás