Vegyes erdeigomba-leves

Benne van az erdő illata. A daragaluska szerelmeseinek kötelező darab!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj 1 kiskanál pirospaprika 2 db sárgarépa 0,5 db zeller 10 dkg vargánya 10 dkg laskagomba 10 dkg csiperkegomba 8 dl zöldségalaplé só, bors 1 csomag petrezselyem

Galuskához: 3 db tojás 1 csipet szódabikarbóna búzadara búzadara só

Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát forró olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikát, a feldarabolt zöldségeket és a felaprított gombát, és néhány percig pároljuk.

2. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyem háromnegyedét, és a zöldségeket puhára főzzük.

3. A galuskához a tojásfehérjét a szódabikarbónával kemény habbá verjük, majd belekeverjük a sárgáját is. Annyi búzadarát adunk hozzá, hogy kissé híg nokedlitésztát kapjunk, majd kanállal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Tálaláskor a forró levest a daragaluskára merjük.

Vote it up
306
Tetszett?Szavazzon rá!