Vegyszer nélkül a kártevők ellen

Ezek a megoldások környezetkímélő módon riasztják el otthonából a hívatlan vendégeket, például a hangyákat

Fémszálas súroló egerek ellen
A falat és a padló réseit dugaszolja el fémszálas súrolóval vagy fémforgáccsal, amelyet az egerek és egyéb káros kártevők nem tudnak átrágni.

Állítsa meg a hangyák menetelését
Útjukat keresztezze Cayenne-borsból, fekete borsból vagy sóból álló keskeny csíkkal. A krétával húzott vonal is megfelel.

Hangyariasztó növények
A hangyák nem kedvelik bizonyos növények erős szagát, ezért helyezzen cserépben – vagy szárított formában – mentát, csobormentát vagy kerti rutát a hangyák közelébe. Időnként törölje át az ablakpárkányokat szegfűszeg- vagy eukaliptuszolajjal.

Csá, csótány!
Ne dobja ki az uborka csücskét, hanem tegye a szekrénybe, mert elriasztja a csótányokat. Hasonló hatást érhet el vaníliarúddal és szárított dalmátvirággal.

Vesse be a hőlégfúvót!
A szekrények alatt és a hűtőszekrény mögött megbúvó csótányok ellen használja a hőlégfúvót, amely leégeti a szárnyukat, így nem sokkal később kimúlnak.

A helyváltoztatás is segít
Időnként pakolja át a könnyen mozdítható dolgokat, például a műanyag dobozokat, törülközőket, a pipereholmikat és a mosdó alatt tárolt holmit, mert a csótányok és más kártevők szívesen fészkelik be magukat alájuk.

Sürgősen szüntesse meg a szivárgásokat!
Gondoskodjon róla, hogy ne szivárogjanak, csöpögjenek a csapok és a csövek, mert a csótányok és más kártevők imádják a nyirkos, meleg, sötét zúgokat, ahol folyadékhoz is jutnak. A csótányok a mosogatógép ajtajának üregében is szívesen tanyáznak.

Az élelmiszereket jól elzárva tárolja!
Nemegyszer a boltból viszünk haza a kártevőket, ezért érdemes az élelmiszereket alaposan lezárva tárolni.

Tartsa tisztán a konyhát!
A foltokat azonnal törölje fel, és ne hagyjon ételmaradékot a konyhapulton. A sütőt is érdemes kitisztítani használat után.

Vote it up
221
Tetszett?Szavazzon rá!