Veiszer Alinda

Született kíváncsi. Mindig nagyon felkészült, mindig nagyon kedves, de ha kell, igencsak rámenős a műsorvezető

Megjelent: 2011. július

Kapcsolódó cikkek

Veiszer Alinda eredetileg színésznek készült, végül a Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomát, ahol a kommunikáció mellett német nyelvet és irodalmat, illetve európai politikát is hallgatott.

Később a színészet sem kerülte el, szerepelt Jancsó Miklós Ede megevé ebédem című filmjében, Pelsőczy Réka a Katona József Színházban bemutatott Rendhagyó Záróra című darabjában, és Hollósi Frigyes partnereként a Pécsi Országos Színházi Találkozón is.

Műsorvezető-riporterként 2004-ben ismerhették meg a Magyar Televízió nézői. A Riporter kerestetik című műsorban feltűnt televízióst 24 éves korában Az Este és a Kultúrház is beválogatta riporterei közé. 2005-ben a Miért? történelmi magazin vezetésére kérték fel, de házigazdája volt később a Nyugat 100 – A vetélkedő és a Radnóti 100 éve műveltségi sorozatoknak is.

Országos ismertségét a Zárórának köszönheti. A köztévé portrésorozatát hat éven át vezette, és a műsor válogatott beszélgetéseiből 2010 karácsonyára egy önálló kötetet is megjelentetett.

Veiszer Alindát a Nők a Médiában Egyesület 2007 legjobb női közszereplőjének választotta, 2008-ban Junior Prima díjat vehetett Magyar Sajtó kategóriában, 2010. december 3-án pedig – néhány nappal 30. születésnapja előtt – a kategória Prima Primissima Díjával ismerték el a műsorvezetőt. (Forrás: Facebook)

>

Vote it up
374
Tetszett?Szavazzon rá!