Vekerdy Tamás

Az egyik legismertebb magyar pszichológus, akinek hihetetlenül népszerűek az írásai és a műsorai. Tudta, hogy a ráérős élet híve?

Kapcsolódó cikkek

Vekerdy Tamás 1935. szeptember 21-én született Budapesten. Először jogi tanulmányokat folytatott az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, aztán elvégezte a bölcsészettudományi kar pszichológia szakát is 1962–1967 között.

Eleinte házitanítóskodott, közben a Nemzeti Színház statisztája volt. Aztán a Család és Iskola munkatársa lett, tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pszichológiát, ezután a Nevelési Tanácsadó pszichológusa volt, majd Országos Pedagógiai Intézet munkatársa lett.

Vekerdy Tamás a hazai Waldorf-pedagógia úttörője, az alternatív iskolai mozgalom meghatározó alakja: 1987–1991 között részt vett Solymáron a magyarországi Waldorf-óvoda és -iskola megszervezésében. 1991 óta pedig a nappali Waldorf-tanárképzés szervezője és vezetője.

Műfordítóként is tevékeny volt a nyolcvanas évek vége felé. Számtalan szakmai műve után idén megjelent egy kisregénye, az 1956 után játszódó Szeretők.

Vote it up
327
Tetszett?Szavazzon rá!