Hozzávalók 2 személyre
6 db tojás • 4 evőkanál cukor • 50 dkg mascarpone • 40 dkg amaretti keksz + egy kevés a díszítéshez • 2 dl édes vermut
Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét és félretesszük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.
2. A kekszeket belemártjuk a vermutba (úgy, hogy kellőképp átitatódjanak vele, de ne ázzanak szét), majd a felét egy tál aljába helyezzük, és rákanalazzuk a krém felét. Rárétegezzük a maradék beáztatott kekszet és a mascarponét, majd tálaláskor megszórjuk kekszdarabokkal.
Noha a tiramisu meglepően fiatal finomság, hiszen csak az 1980-as években született, máris számtalan változata létezik. Önnek melyik tetszik a legjobban?
Hozzászólás