Veszély a játszótéren

A játszótér az önfeledt kikapcsolódás terepe, leszámítva, ha balesetet szenved a gyerek. Így előzze meg a bajt

Magas játékok
Korukhoz képest túl magasra mászhatnak a gyerekek, megduplázva ezzel a sérülés esélyét.
Így lehet biztonságos: Ötéves vagy fiatalabb gyerekek ne másszanak 180 centinél magasabbra; az iskolásokat legfeljebb 250 centire engedjük.

Trambulin
A gumiasztalon való ugrálás fokozottan sérülésveszélyes, a gyerekek leeshetnek, összeütközhetnek vagy ügyetlenül érnek földet.
Így lehet biztonságos: Egy időben csak egy gyerek ugráljon, és kizárólag hat év fölötti.

Elavult felszerelés
A gyerekek rendesen lestrapálják a játékokat. A téli idő pedig rozsdásodást és egyéb károkat okoz. A láncok, kötelek, csavarok és egyéb alkatrészek meglazulhatnak és széteshetnek.
Így lehet biztonságos: Alaposan vizsgáljon át mindent. Ha egy csavart a kezével meg tud mozdítani, az túl laza. A hinta S kampóinak nem szabad kinyílniuk, a csavaroknak megnyúlniuk. Arról is győződjön meg, hogy a játékokat megfelelően rögzítették-e a földhöz.

A talaj borítása
A játszótéren törvényszerű az esés. Ellenőrizze a talaj borítását, hogy a kicsi puhára essen.
Így lehet biztonságos: A gumiszőnyeg, a homok, a kavics és az avar kellő védelmet nyújt. Kerülje az aszfalt, a beton és fű borítású játszótereket.

A felügyelet hiánya
A gyerekeket figyelő felnőttek gondoskodhatnk róla, hogy a kicsik a koruknak megfelelő játékokkal játszanak. A 2-5 évesek külön játsszanak a nagyobbaktól.
Így lehet biztonságos: Ne SMS-ezzen a barátaival. Tartsa a szemét a gyerekein, és tartózkodjon karnyújtásnyira a kisebbektől.

Vote it up
270
Tetszett?Szavazzon rá!