Veszélyes sms

A mobil nyomkodása komoly egészségkárosító kockázat, és nemcsak a volánnál, hanem több, olykor meglepő helyzetben is

Kapcsolódó cikkek

Séta közben
Az Atlantic magazin riportja szerint minden harmadik gyalogos nem néz fel sms-ezés közben, amikor átmegy az úttesten; egy másik tanulmány azt közli, hogy 2011-ben 1500-an sérültek meg mobilozáskor, és legalább 9 százalékuk üzenetet írt vagy olvasott.

Vezetéskor hangutasítással se sms-ezzen
Az okostelefonokon már nemcsak nyomogatással lehet üzenetet küldeni, de ne higgye, hogy biztonságban van, ha nem matat a mobilján. Az amerikai autósok szövetsége kimutatta, hogy a kéz nélkül használható eszközök, mint például a bluetooth fejhallgatók – amelyekről sokan azt hiszik, hogy biztonságosabbá teszik a vezetés közbeni beszélgetéseket – sem veszélytelenek, mert elterelik a vezető figyelmét.

Beszélgetés közben
A CNN arról számolt be, hogy fejlődéslélektani szempontból aggasztó, ha valós beszélgetés helyett a telefonon matatunk, mert negatív hatással van a kommunikációs készségekre.

Vacsora közben
Nem egészségtelen, hanem udvariatlan. Ezért találták ki a telefonálást nehezményező étteremlátogatók a mobilkupac játékot: az asztalnál ülőknek egymásra kell tenniük a telefonjaikat, és aki először veszi el a magáét, az fizeti a számlát.

Piros lámpánál
Igaz, hogy álló helyzetben van, de mégiscsak egy többtonnás járművet irányít, tehát állandó készenlétben kell állnia. Próbáljon ki olyan alkalmazásokat (például a Cellcontrolt), amelyek letiltják a telefon használatát az autóban.

Benzinkútnál?
Nos, létezik egy városi legenda, miszerint egy mobil szikrájától felrobbant volna a benzinkút. A Snopes szerint ezt semmilyen jelentés nem támasztja alá, mégis, megéri a kockázatot?

Vote it up
370
Tetszett?Szavazzon rá!