Vietnami banh mi szendvics

Minden országnak megvan a maga húsgombóca. Ami közös bennük: a lényeg mindben belül van

Hozzávalók 4 személyre
A húsgombóchoz:
50 dkg darált sertéshús 2 evőkanál frissen aprított bazsalikom 4 gerezd apróra vágott fokhagyma 3 db apróra vágott újhagyma 1 evőkanál halszósz 1 evőkanál csiliszósz 1 evőkanál cukor 2 evőkanál kukoricakeményítő 1 kiskanál frissen őrölt fekete bors 1 kiskanál só

A szendvicshez: 2 db vékony csíkokra vágott sárgarépa 0,5 dl rizsecet 2 evőkanál cukor 1 kiskanál só 1 evőkanál szezámolaj 1 csokor friss koriander baguette

A szószhoz: 2 dl majonéz 2 db apróra vágott újhagyma 1 evőkanál csiliszósz

Elkészítés
1.
A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 3-4 cm-es golyókat formázunk belőle, és letakarva néhány órára hűtőbe tesszük.

2. A szendvicshez az első öt hozzávalót alaposan összekeverjük, és szobahőmérsékleten 1 órán át állni hagyjuk.

3. A húsgombócokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben, időnként megforgatva, aranybarnára sütjük őket.

4. A baguette-et egyenlő nagyságú darabokra szeljük, fél oldalról bevágjuk, majd a belsejükből egy keveset eltávolítunk, hogy legyen hely a tölteléknek.

5. A szósz hozzávalóit összekeverjük, és megkenjük vele a szendvicsek alsó felét. Rápakoljuk a húsgolyókat, tetejükre kanalazzuk a répás keveréket, megszórjuk korianderrel, és tálaljuk.

Vote it up
29
Tetszett?Szavazzon rá!