Villámgyors takarítási tippek

...buli utánra vagy előttre. Tudta például, hogy dióbéllel meglepően jól eltüntetheti a karcot a bútorokról?

Sóval a vörösbor ellen
Kiömlött a szőnyegre a merlot? Ne sírjon! Gyorsan öntsön egy kis fehérbort a foltra, míg nedves, hogy oldja a színt. Majd száraz szivaccsal dörzsölje át a területet és szórjon rá sót. Várjon 10 percet, mielőtt felporszívózza.

A fekete bors élénkíti a terítő színét
A mélyvörös terítő csodás, míg ki nem fakul a sok mosás miatt. Mosáskor adjon hozzá egy teáskanálnyi őrölt fekete borsot, és újra régi pompájában fog ragyogni. Íme, pár további mosási trükk!

A ketchup jól fényesít
Merítse pár percre ezüst evőeszközeit, gyertyatartóit vagy ékszereit ketchuppel teli tálba. Ha a tárgyak felülete nem sima, fogkefével dörzsölje a ketchupot a mintázatba. Utána öblítse le. Persze más módszerek is segíthetnek!

Beszorult a dugó?A meleg törülköző segít
Forró vízbe áztasson be egy törülközőt, majd tekerje az üveg nyakára. A meleg hatására az üveg kitágul, és könnyebb lesz kihúzni a dugót. Pezsgő kinyitásához itt talál segítséget!

Gyújtson fényt spagettivel!
Elfogyott a hosszú szárú gyufa? Gyújtsa meg gyertyáit nyers spagettivel.

Élesítsen alufóliával!
Fogjon össze hat-nyolc alufólia darabot, majd vagdossa fel az ollóval. Egyébként meg fog lepődni, mennyi mindenre használhatja a sztaniolt!

A szódabikarbóna eltünteti a kávéfoltot
Ne súrolja a porcelánt durva anyaggal, inkább áztasson egy rongyot szódabikarbónás vízbe, és törölje le a foltot. Apropó, tudta, hogy a szódabikarbóna a legjobb takarítószer?

Jegelje a gyertyafoltot!
Ne dörzsölje a makacs gyertyafoltot, mert megkarcolhatja a bútort. Inkább helyezzen a szennyezett felületre jégkockával teli zacskót. Amikor a gyertyafolt töredezetté válik, könnyen eltávolíthatja szedőlapáttal vagy bankkártyával.

Fogpasztát a pohárnyomokra!
Előző vendégei nem használták a poháralátéteket? Sebaj. Áztasson be egy rongyot, és kenjen rá kis fogkrémet, mielőtt óvatosan ledörzsöli a foltokat. A fogkrém sok más területen segíthet, például a tintafolt ellen is.

A dió eltünteti a karcolást
Húzzon végig dióbelet a sérült fafelületen, majd hüvelykujjával dörzsölje be az olajat a repedésbe.

Vote it up
259
Tetszett?Szavazzon rá!