Viráglakoma

El akarja kápráztatni a vacsoravendégeit? Ültessen ehető virágokat a kertbe vagy a teraszon. Ötleteket is adunk, miként fogyassza őket

Clark Frasier, a Maine állambeli Arrows vendéglő szakácsa maga termeszti a virágfűszereit. Ezeket kedveli a legjobban:

Bársonyvirág
A büdöske citromsárga színű ’Lemon gem’ fajtája mindennek citromízt ad. Mutatós üdítőitalt eredményez, ha egy-két virágot kristályvízre szór.

Árvácska
Télizöldre emlékeztető ízét kihasználva elegáns és könnyű desszert készülhet belőle: vaníliafagylalt árvácskával és rámorzsolt linzerrel díszítve. Így termessze!

Metélőhagyma
A virágja ugyanolyan, de még erőteljesebb ízű, mint a szára. Hintse a szirmait levesekre, salátákra, roston sült húsokra! Így termessze!

Vízitorma
Piros, narancs- és citromsárga szirmai színt és borsos ízt kölcsönöznek a salátáknak.
 

Tudta, hogy számos vadon termő növény is ízletes és egészséges? A pitypang virágjából például akár bort vagy lekvárt is készíthet.

Vote it up
63
Tetszett?Szavazzon rá!