Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olaj • 4 dkg vaj • 1 evőkanál liszt • 2,5 dl tej • 2 evőkanál mustár • 10 db virsli • 6 szelet kenyér • 3 evőkanál zsemlemorzsa • só
Elkészítés
1. Az olajjal együtt felhevítjük a vaj felét, hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük.
2. Kis adagokban hozzáöntjük a tejet, és állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, és melegen tartjuk.
3. A virslit megfőzzük és hosszában kettévágjuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd hőálló edénybe tesszük, rájuk helyezzük a virsliket, és a tetejükre kanalazzuk a mustáros szószt.
4. Megszórjuk zsemlemorzsával, kis kockákra vágva ráhelyezzük a maradék vajat, és grillfokozaton pár perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Hozzászólás