Virsli mustárszósszal

Rafinált virsli kifejezetten kezdőknek. Reggelire sem elvetendő, azonban szilveszterre szinte kötelező

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olaj 4 dkg vaj 1 evőkanál liszt 2,5 dl tej 2 evőkanál mustár 10 db virsli 6 szelet kenyér 3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés
1. Az olajjal együtt felhevítjük a vaj felét, hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük.

2. Kis adagokban hozzáöntjük a tejet, és állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, és melegen tartjuk.

3. A virslit megfőzzük és hosszában kettévágjuk. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd hőálló edénybe tesszük, rájuk helyezzük a virsliket, és a tetejükre kanalazzuk a mustáros szószt.

4. Megszórjuk zsemlemorzsával, kis kockákra vágva ráhelyezzük a maradék vajat, és grillfokozaton pár perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Vote it up
254
Tetszett?Szavazzon rá!