Vodka: mire jó még?

Ha valamiért nem fogy el, hát jó lesz természetes fertőtlenítőszerként, tisztítószerként, de még szagtalanításra és egyéb trükkökre is képes

Lábszag ellen
Áztassa lábát ebbe a természetes szagtalanítóba egy igazán alapos mélytisztításért! Még lábbelijébe is permetezhet hígított vodkát, hogy természetes módon frissítse fel azt! Lábszag ellen van még pár tippünk!

Ragasztónyomok eltüntetésére
Az árcímkék, matricák eltávolítása gyakran nemkívánatos nyomokat hagy az árun maga után. Dörgölje át a visszataszító, ragacsos foltot egy kis vodkával, aztán mossa le, hogy sima felületet nyerjen! Ha mégsem segítene, tegyen próbát körömlakklemosóval!

Hogy fényes legyen a haja
A vodka segíthet a begöndörödött hajat kisimítani, és a tincseket pedig különösen fényessé és egészségessé teszi, savasságának köszönhetően. Adjon hozzá 30 ml-t a szeszesitalból egy flakon samponhoz, és ezzel hajat mosva megakadályozza a faggyú lerakódását!

Fogfájás ellen
Ha fogfájás gyötri, de nem tud azonnal fogorvoshoz menni, öblögessen vodkával, ezzel a természetes fertőtlenítőszerrel! Nemcsak a baktériumokat pusztítja el, hanem érzésteleníti az érintett területet is.

A szennyes ruha szagtalanítása
Szabaduljon meg a szennyestartó kellemetlen szagától azáltal, hogy a legnotóriusabb ruhadarabokat tömény vodkával meghinti, és kiteszi száradni!

Penészeltávolítás
A fürdőszoba csempe fugájából távolítsa el a penészfoltokat! Hadd ázzanak a csempeközök a vodkában 15 percig, aztán egy régi fogkefével át lehet dörgölni, végül pedig le kell öblíteni a felületet!
 

Tudja meg, a fentieken kívül mire jó még a vodka, illetve ismerjen meg rengeteg hasonló praktikát!

Vote it up
280
Tetszett?Szavazzon rá!