Volvo V40: Biztos befutó

Sportosabb, mint valaha! Íme, egy Volvo a Golf autóosztálynak! De vajon tényleg megéri az árát? Szakértőnk kideríti

Plusz A Volvo a jó törésteszteredményekkel, az automatavészfék-funkcióval sőt a még a motorháztető alá is beépített (gyalogosvédelmi) légzsákkal ismét megerősítette biztonságos autók gyártójaként szerzett hírnevét. A halk járású motor mérsékelt üzemanyag-fogyasztású.

Mínusz A lapos A és széles D oszlop akadályozza a kilátást, amelyet a viszonylag kicsi ablakok tovább rontanak. Ajánlatos elektronikus hátsó parkolássegítőt rendelni. Hátul nincs elég hely három felnőttnek, a csomagtartó pedig ehhez az osztályhoz képest csak átlagos méretű.

Alternatívák Az Alfa Romeo Giulietta (1.5 TBMultiAir Turismo, 170 LE) igazán káprázatos, valódi olasz temperamentumot és szolgáltatások kiterjedt választékát kínálja a vásárló pénzéért. Az Audi A3 Sportback (1.4 TFSI Ambition, 122 LE) már igencsak klasszisnak mondható. Talán nem csábítja annyira a szemet, mint a Volvo és az Alfa, de magas színvonalú kidolgozása a kompakt kocsiosztály élére helyezi.

Ítélet A Volvo elegáns kompakt autója hézagmentesen illeszkedik a felső Golf-osztályba. A sikkes svéd minden rubrikát kipipál figyelemre méltó biztonsági szolgáltatásaival és nagyszerű minőségű kidolgozásával – és mindezt igazán méltányos áron nyújtja.

Tesztelt kocsi: V40 T3 Kinetic
Teljesítmény:
150 LE, Végsebesség: 210 km/h Fogyasztás: gazdaságos 5,3 l/100 km, tesztelt: 7,1 l/100 km, CO2-kibocsátás: 124 g/km, Hossz: 4369 mm, Súly: 1474 kg, Csomagtartó: 335-1032 l

Vote it up
265
Tetszett?Szavazzon rá!