• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Saláták » Waldorf-saláta dióval

Waldorf-saláta dióval

Noha a New York-i Waldorf szálló séfje, Oscar Tschirky dió nélkül alkotta meg a 19. század utolsó éveiben, azóta a diós a bevett változat

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Waldorf-saláta dióval

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Téli saláta melegen
  • Fetás dinnyesaláta rukolával
  • Joghurtos „réparetek” saláta

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg zellergumó • 25 dkg savanykás alma • 3 evőkanál citromlé • 15 dkg piros szőlő • 10 dkg dióbél • 1,5 dl tejföl • 1 evőkanál dióolaj • só • frissen őrölt fekete bors • 1 csipet cukor

Elkészítés
1. Hámozzuk meg a zellergumót, és vágjuk vagy reszeljük vékony csíkokra. Mossuk meg az almát, vágjuk félbe, magozzuk ki, és ezt is vágjuk vagy reszeljük vékony csíkokra. A zellerrel együtt tegyük egy tálba. Adjunk hozzá 2 evőkanál citromlevet, és az egészet keverjük össze.

2. Mossuk meg a szőlőt, szedjük le a szemeket a szárról, vágjuk őket félbe – ízlés szerint magozzuk ki. A dióbelet aprítsuk durvára. A dióból és a szőlőből tegyünk félre 1-1 evőkanálnyit a díszítéshez.

3. A mártáshoz öntsük a tejfölt és a dióolajat 1 evőkanál citromlével együtt egy kis tálba, és habverővel keverjük simára. Ízesítsük sóval, borssal és cukorral.

4. Először a szőlőt, azután a diót is adjuk az almás-zelleres keverékhez, majd keverjük bele a mártást is. Sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk ki salátástányérokra. Díszítsük a félretett szőlőszemekkel és dióbéllel. Friss pirítóssal kínáljuk.
 

Tipp
Ízlés szerint zellergumó helyett használhatunk zsenge zellerszárat is. A szárakról húzzuk le a kemény rostokat, majd vékonyan szeleteljük fel.

Vote it up
155
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. A tökéletes buggyantott tojás
  2. Kilenc konyhai hiba
  3. A grillguruk hétpecsétes titkai

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Szerelem, szerelem 2010
  3. Az óriási hal
  4. Daniela harca
  5. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  6. A citrom rejtett titkai
  7. Mire jó még a WD-40?
  8. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  9. Állati ösztön
  10. Tizenkét tuti fogyitipp
  1. Az a nap az Everesten
  2. Közérzetjavító házi orvosságok
  3. Ne hozz virágot!
  4. Tartsa kordában étvágyát
  5. A cápa

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Töltött kenyér
Töltött kenyér
Reggeli, tízórai
  • Diós-mazsolás keksz
  • Csilis sajtos pirítós
  • Zakuszka
  • Lángos
Tovább: Reggeli, tízórai
Vegyes erdeigomba-leves
Vegyes erdeigomba-leves
Levesek
  • Kolbászos káposztaleves
  • Gyors csirkehúsleves
  • Csülkös bableves
  • Citromos lencseleves
Tovább: Levesek
Csirkemell zöld fűszeres panírban
Csirkemell zöld fűszeres panírban
Főételek
  • Tagliatelle citromszósszal
  • Vaddisznósült
  • Cukkinikorongok gombaraguval
  • Yakitori csirke
Tovább: Főételek
Kakaót ivó nő
Csodás forró csoki
Italok
  • Zsírégető receptek
  • Dinnyés vodka
  • Bloody Caesar
  • Banán-lime turmix
Tovább: Italok
Fánkocskák citromsziruppal
Fánkocskák citromsziruppal
Desszertek
  • Sült tök áfonyás almamártással
  • Cseresznyés focaccia
  • Kushidango
  • Gyömbéres étcsokoládé
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.