Whiskys sütőtökkuglóf

A sütőtök rendkívül egészséges, a whisky pedig rendkívül finom. Kell ennél több érv?

Hasonló receptek

Hozzávalók
24 dkg sima liszt 2 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál só 2 kiskanál fahéj 30 dkg kristálycukor 2,5 dl növényi olaj 4 nagy tojás 25 dkg főtt sütőtökpüré 4 evőkanál whisky porcukor a megszóráshoz (ízlés szerint)

Elkészítés
1. A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. Egy kuglófsütő formát kenjünk ki vékonyan olajjal.

2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.

3. Keverjük habosra a cukrot, az olajat, a tojásokat és a tökpürét. Adjuk hozzá a lisztes elegyet, keverjük jól össze, majd dolgozzuk bele a whiskyt is. Tegyük a tésztát a kuglófsütő formába.

4. Süssük a sütőben, amíg a beleszúrt tűhöz már nem ragad tészta (45-55 perc). A formával együtt tegyük egy rácsra. Negyed óra hűlés után emeljük ki a formából a kuglófot, és hagyjuk a rácson teljesen kihűlni. Ízlés szerint hintsük meg porcukorral.

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!