Hozzávalók 4 személyre
2 kiskanál szecsuani bors • 1 db csilipaprika • 1 kiskanál ötfűszer-keverék • 1 evőkanál nagy szemű só • 4 db csirkemellfié • 1 evőkanál étolaj • 40 dkg brokkoli
Elkészítés
1. A szecsuani borsot, a kimagozott és apróra vágott csilipaprikát és a fűszerkeveréket a sóval egy mozsárban összezúzzuk, majd meghempergetjük benne a csirkemelleket.
2. Felforrósítjuk az olaj felét, 6-7 perc alatt kisütjük benne a fele húst, majd az olajat pótolva a maradék húst is megsütjük.
3. A brokkolit virágjaira bontjuk, a wokban 4-5 percig sütjük, majd tálalás előtt összeforgatjuk a hússal.
Ismerje meg további wokban készíthető ételek receptjét!
Hozzászólás