Yakitori csirke

Íme, a japán saslik avagy csirkenyárs. Egyszerű az elkészítése, és isteni

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 kg csirkemellfilé 1,2 dl mirin (vagy édes fehérbor) 2,4 dl szójaszósz (light) 4 kiskanál frissen reszelt gyömbér 4 gerezd zúzott fokhagyma 0,5 kiskanál frissen őrölt fekete bors 2 evőkanál cukor

Elkészítés
1. A 2x2 cm-es kockákra vágott húst összekeverjük a többi hozzávalóval, majd lecsepegtetjük. A húst és a páclét külön-külön félretesszük.

2. Legalább 1 órára vízbe áztatunk 12 bambusznád pálcát, majd felszúrjuk rájuk a húskockákat.

3. A nyársakat felhevített és olajjal megkent grill-lapon aranybarnára sütjük, sütés közben többször megforgatjuk és a félretett páclével kenegetjük.

4. Mártogatós szósszal, gombával, csíkokra vágott kaliforniai paprikával, hagymaszeletekkel vagy fürjtojással tálalhatjuk.

Vote it up
243
Tetszett?Szavazzon rá!