Zöld lencse répával és joghurtszósszal

Lencsét nemcsak a gazdagság reményében érdemes enni, hanem az egészségi előnyeiért is

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg zöld lencse (konzerv is lehet) 0,8 dl olívaolaj 10 db bébirépa 1 db vöröshagyma 1 db póréhagyma 1 db zöld csilipaprika 0,5 db narancs héja 0,5 kiskanál zúzott koriandermag 2,5 dl víz 1 db narancs leve

A joghurtszószhoz: 1 gerezd zúzott fokhagyma 1 kiskanál tahini (szezámpaszta)  2,5 dl joghurt só • cukor

Elkészítés
1.
Ha nem konzervet használunk, a lencsét 2-3 órára beáztatjuk, majd forrásban levő vízben 25 perc alatt puhára főzzük, és alaposan lecsepegtetjük.

2. Felhevítünk 2 evőkanál olívaolajat, a félbevágott bébirépát 1-2 perc alatt megpirítjuk benne, majd kivesszük a serpenyőből.

3. A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a karikára vágott pórét, valamint a félbevágott és kimagozott csilit, és 5 percig együtt pároljuk.

4. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a lereszelt narancshéjat, a koriandert és a vizet, és 10 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a répát és a narancslét, és 3 perc alatt összemelegítjük.

5. A szószhoz a fokhagymát összekeverjük a tahinivel, majd egy kevés sóval és egy csipet cukorral együtt hozzákeverjük a joghurthoz. Tálaláskor a szószt a répás-lencsés keverékre kanalazzuk.

Vote it up
8
Tetszett?Szavazzon rá!