Zöld mártás

A lényeg a sokféle fűszernövény. Ha nem tudja mindet beszerezni, intézze úgy, hogy a savanykás ízűek legyenek többségben

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 dkg metélőhagyma ­ 2 dkg petrezselyem 2 dkg vérfű 1 dkg kerti zsázsa 1 dkg vízitorma 1 dkg turbolya 1,5 dkg borágó 1,5 dkg sóska 5 tojás 1/2 citrom 5 evőkanál olaj 1 kiskanál mustár 1 evőkanál torma 1,25 dl joghurt 12,5 dl tejszín 5 evőkanál majonéz 1 kiskanál cukor 1 kiskanál só fehér bors 1 gerezd fokhagyma író

Elkészítés
1. Mossuk meg a fűszernövényeket, és itassuk le róluk a vizet. A metélőhagymát vágjuk kis darabokra, a többi fűszernövényt vágjuk apróra.

2. Ezután keverjük össze valamennyi zöldfűszert. Főzzük keményre a tojásokat, majd ha kihűltek, vágjuk őket kis kockákra. Facsarjuk ki a fél citrom levét.

3. Keverjük össze az olajat, a mustárt, a tormát, a joghurtot, a tejszínt, a majonézt, a citromlét, a cukrot, a sót és a borsot. Tisztítsuk meg a fokhagymagerezdet, fokhagymapréssel zúzzuk össze, és keverjük a mártáshoz. Tegyük bele az összevágott főtt tojást.

4. Íróval hígítsuk a mártást kívánt sűrűségűre. Keverjük bele a zöldfűszereket, egy evőkanálnyit pedig díszítésül hintsünk a tetejére. Héjában főtt burgonyát kínáljunk mellé körítésként.

Vote it up
127
Tetszett?Szavazzon rá!