Hozzávalók
15 dkg durvára darált teasütemény • 45 dkg krémsajt • 1,2 dl fromage blanc (vagy túró) • 15 dkg cukor • 4 nagyobb tojás • 2 kiskanál finomra őrölt zöld tea
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 ˚C-ra. A kekszmorzsát egy kerek sütőformába tesszük, és jól lenyomkodjuk.
2. A tortasütőt 3 réteg alufóliával szorosan körbetekerjük.
3. Kézi mixerrel simára keverjük a fromage blanc-t és a cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. Belekeverjük a zöld teát, majd ez egészet beleöntjük a sütőformába.
4. A formát egy nagyobb tepsibe helyezzük és annyi meleg vizet öntünk köré, hogy a tortaforma feléig érjen. Kb. 1 órán át sütjük. Kivesszük a tepsiből, 1 órán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk, majd – lefedés nélkül – egy teljes éjszakára hűtőbe tesszük.
Ismerjen meg további sajttortákat!
Hozzászólás