Az alma számos egészségre kedvező tulajdonsága ismert a kutatók körében: véd az Alzheimer-kór, a vastagbélrák és a magas vérnyomás ellen is!
Hozzávalók 4 személyre
30 dkg cukor • 1 dl víz • 4 kiskanál aszkorbinsav • 12 db alma, szeletekre vágva
Elkészítés
1. Egy nyeles edényben kevergetés mellett addig melegítjük a cukros vizet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
2. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a megbarnulást gátló aszkorbinsavat.
3. Turmixgépben vagy botmixerrel összezúzzuk az almát, a levét leöntjük, és a visszamaradt gyümölcspépet hozzákeverjük a cukros sziruphoz.
4. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd fagylaltgépben elkészítjük. (Ha nincs fagylaltgépünk, a keveréket a mélyhűtőbe helyezzük, és félóránként kanállal átforgatjuk.)
Hozzászólás