Zöldalma-sorbet

Még egy ötlet azoknak, akik hideg időben sem tudnak lemondani a hideg finomságokról

Az alma számos egészségre kedvező tulajdonsága ismert a kutatók körében: véd az Alzheimer-kór, a vastagbélrák és a magas vérnyomás ellen is!

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg cukor 1 dl víz 4 kiskanál aszkorbinsav 12 db alma, szeletekre vágva

Elkészítés
1. Egy nyeles edényben kevergetés mellett addig melegítjük a cukros vizet, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

2. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a megbarnulást gátló aszkorbinsavat.

3. Turmixgépben vagy botmixerrel összezúzzuk az almát, a levét leöntjük, és a visszamaradt gyümölcspépet hozzákeverjük a cukros sziruphoz.

4. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd fagylaltgépben elkészítjük. (Ha nincs fagylaltgépünk, a keveréket a mélyhűtőbe helyezzük, és félóránként kanállal átforgatjuk.)

Vote it up
219
Tetszett?Szavazzon rá!