Zöldborsóleves szerecsendió-virággal

Persze friss borsóból az igazi, de konzervvel is felidézheti vele a nyarat

Hozzávalók 8-10 személyre
1,5 kg zöldborsó 1,5 kiskanál só 0,25 kiskanál bors 0,5 kiskanál őrölt szerecsendió-virág (vagy 0,25 kiskanál őrölt szerecsendió) 2 szegfűszeg 2 kiskanál szárított kakukkfű 1 kiskanál szárított majoránna 4 evőkanál vaj 3-4 újhagyma 12,5 dkg bébispenót 8 friss mentalevél felaprítva 3 evőkanál liszt

Elkészítés
1.
A borsó háromnegyedét egy liter vízben feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket, és lefedve felforraljuk.

2. Lassú tűzön kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük és összeturmixoljuk (a levet megtartjuk).

3. A borsópépet szitán átpasszírozzuk, és a héja nélkül a főzővízhez keverjük.

4. A maradék borsót 0,5 liter vízben fedő alatt felforraljuk, majd 25 perc alatt készre főzzük.

5. A hosszában félbevágott újhagymát a vajon 2 percig pirítjuk, hozzákeverjük a durvára vágott spenótot meg a mentát, majd amikor a spenót kezd összeesni, hozzáadjuk a lisztet, és még 1 percig főzzük.

6. A kész borsót leszűrjük (a főzőlevet félretesszük), és a spenótos keverékkel a meleg leveshez adjuk.

7. A levest időnként megkeverve átmelegítjük, és ha túl sűrű, adunk hozzá a félretett főzőléből. Krutonnal és körömvirágbimbóval tálaljuk.

Vote it up
137
Tetszett?Szavazzon rá!