Zöldmódi

Immár a legmenőbb márkák is egyre környezettudatosabbak. Íme, néhány példa vezető európai divattervezők kollekcióiból

A környezetbarát divat évtizedekig csomózásos kelmefestett topokat és slampos ruhákat jelentett. Manapság a világ legszebb emberei egymással versengve próbálják megcsípni az ökodivat forradalmát vezető európai divattervezők legújabb kollekcióit. A csöndes ökomozgalom lassanként új jelentést ad a divattudatosság fogalmának.

An Alleweireldt ékszerei, az Oxx márkasorozatMindörökké PVC
Vegye szemügyre közelebbről is An Alleweireldt lélegzetelállító ékszereit, különösen a londoni Oxx márkasorozatot. Nem az, aminek látszik! Ami drágakőnek és ritka rubintnak tűnik, az valójában újrafeldolgozott bakelitlemez és szárított esőerdei mag. An gyűrűit, nyakláncait és karpereceit az emberek és környezetük inspirálta.
oxx.me.uk

Ne vegye meg!
Vivienne Westwood, a brit punk keresztanyja mindig élen jár: provokáló dizájnjai és rejtett célzásai a stílus, a dizájn és a közízlés határait feszegetik. Legújabb kollekcióit a klímaváltozás inspirálta. Amikor megkérdezték tőle, szerinte mit vásároljanak ebben a szezonban az emberek, mind­össze ennyit mondott: „Az égvilágon semmit!”
viviennewestwood.com

Kitty Cooper kézzel készített magas sarkúiRégi-új cipők
A londoni székhelyű divattervező, Kitty Cooper feltűnően szép magas sarkúi kézzel készültek 1920 és 1970 közötti újrahasznosított anyagokból.
kitty-cooper.co.uk

Az újrahasznosítás divatja
A finn Globe Hope újrahasznosított hadászati textíliákból, régi zászlókból és tartós anyagokból (100% organikus pamut) készíti dizájnjait.
globehope.com

Saját farmer
Amikor a holland NGO Solidaridad kutatói felmérték a pamutipar egészét, rádöbbentek, milyen elképesztő károkat okoz a környezetnek az intenzív művelés. Így hozták létre saját márkájukat, a stílustudatos, 100%-ig organikus pamutvászont: a Kuyichit.
kuyichi.com

Rianne de Witte holland divattervező kreációjaFair divat
Rianne de Witte holland divattervező fairtrade által előállított kiváló minőségű, fenntartható anyagokkal dolgozik. Kapcsolatban áll a Made-By márkával, mely a globális fenntarthatósággal előállított divattermékek gyűjtőfogalma.
riannedewitte.nl

Látnok
Alexandra Fischer-Roehler és Johanna Kühl azért hozta létre Berlinben a Kaviar Gauche-t, hogy bemutassák avantgárd és környezetbarát divatkreációikat. 2006-ban ők nyerték el a Londoni Divathét On/Off Visionary díját.
kaviargauche.com

Slow mo
A berlini márka menő, környezetbarát utcai viselet kínál. A ruhák 100%-ig organikus pamutból készülnek, fairtrade (méltányos kereskedelem) alapján a városban állítják elő.
slowmo.eu

Nieves Ruiz spanyol művész alkotásaHatás
Nieves Ruiz spanyol művész arra próbálja tanítani az embereket, hogy az általuk viselt ruhák hatással vannak a körülöttük lévő világra.
bibico.co.uk

Sziporkázó
Gwen Davis, a Verde Rocks tervezője régi aranyból klasszikus cseh üveggyöngyök és szikrázó Swarovski-kristályok felhasználásával csodálatos ékszereket alkot.
gwen-davis.com/verde

Vote it up
288
Tetszett?Szavazzon rá!