Zöldségek fűszerezése – mit mivel?

Unalmas a párolt zöldség ízvilága? Így varázsolja át isteni köretté

Gyakran csak a megfelelő fűszereken múlik, hogy egy egyszerű zöldségből látványos köretet varázsoljunk. Gyakran az a legjobb ízesítés, ha egy zöldséget egy másik zöldséggel, gyümölccsel vagy gyümölcslével párolunk meg. Az alábbiakban néhány ötletet talál arra, hogyan adhat pompást ízt az egyszerű párolt zöldségeknek.

ARTICSÓKA Citrom, vaj, fokhagyma, szurokfű

AVOKÁDÓ Olívaolaj, petrezselyem, citrom, szezámmag, szójaszósz, más babfajták

BORSÓ Menta, sötét szezámolaj, szezámmag

BURGONYA Metélőhagyma, currypor, fokhagyma, joghurt, sült zöldpaprika, rozmaring

CÉKLA Balzsamecet, kapor, citrom, rozmaring, alma, pekándió

ÉDESBURGONYA Juharszirup, vaj, citrusfélék, gyömbér, fahéj, vörös áfonya, aszalt gyümölcsök

ÉDESKÖMÉNY Babérlevél, paradicsom, parmezán sajt

FEHÉRRÉPA Méz, alma, körte, citrom, dió

GOMBA Balzsamecet, metélőhagyma, zöldhagyma, petrezselyem, kakukkfű

KÁPOSZTA Köménymag, fokhagyma, cukor és ecet, szójaszósz, sötét szezámolaj, gyömbér, alma

KARFIOL Bazsalikom, currypor, mustáros-majonézes öntet

KELBIMBÓ Metélőhagyma, zöldhagyma, mustár

KÍNAI BROKKOLI Olívaolaj, fokhagyma, pirospaprika, szójaszósz

KUKORICA Bazsalikom, vaj, csilipor

LEVELES ZÖLDSÉGEK (SPENTÓ, KELKÁPOSZTA, MANGOLD) Citrom, kapor, fokhagyma, zöldhagyma, fenyőmag, mazsola, szezámmag

OKRA Citrom, majoránna, paradicsom, kakukkfű

PADLIZSÁN Bazsalikom, fokhagyma, paradicsom, fekete bab, csípős szósz, szezámolaj

PARADICSOM Balzsamecet, bazsalikom, fokhagyma, parmezán sajt, szurokfű

PASZTERNÁK Parmezán sajt, kakukkfű

SÁRGARÉPA Citrusfélék, currypor, méz, gyömbér, citrom, kapor, málnaecet

SPÁRGA Citrom, mustár, kapor, parmezán sajt, szójaszósz, sötét szezámolaj, kapribogyó

SPENÓT Mazsola, fokhagyma, törött bors, tengeri só, szójaszósz

SÜTŐTÖK Juharszirup, mogyorófélék, citrusfélék, gyömbér, fahéj, alma, körte, vörös áfonya, aszalt gyümölcsök

TÖK Fokhagyma, citrom, rozmaring, paradicsom

UBORKA Kapor, cukor és ecet, szezámmag, szójaszósz

ZELLER (FŐTT) Fokhagyma, szurokfű, szójaszósz, sötét szezámolaj

ZÖLDBAB Fokhagyma, szójaszósz, szezámmag

ZÖLDPAPRIKA Balzsamecet, fokhagyma, olajbogyó, kapribogyó, kakukkfű, szójaszósz és gyömbér, csilipor, római kömény

Vote it up
40
Tetszett?Szavazzon rá!