Zöldséges-burgonyás rétes

A zöldséges tölteléket ízlésünknek megfelelően variálhatjuk. Friss fűszerekkel ízesített tejföllel kínáljuk

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 rúd réteshez
1 piros húsú kaliforniai paprika 1 édesköménygumó 1 póréhagyma 2 sárgarépa 1 cukkini 30 dkg szétfövő burgonya (pl. ella, gülbaba, rózsa) 1 evőkanál vaj frissen őrölt fekete bors 2 evőkanál összevágott petrezselyemzöld 2 réteslap (10 dkg/db)

Elkészítés
1. A paprikát, az édesköményt, a póréhagymát, a sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk vagy meghámozzuk, és csíkokra vágjuk vagy felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük.

2. Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Beletesszük a zöldségeket meg a burgonyát, és kavargatva 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, végül az összevágott petrezselymet is közékeverjük.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az egyik réteslapot belisztezett konyharuhára terítjük és megkenjük olvasztott vajjal. Szétterítjük rajta a zöldséges-burgonyás keveréket úgy, hogy a szélén 2 cm-es sávot körben szabadon hagyunk.

4. A réteslap rövidebb oldalait visszahajtjuk, majd a konyharuha segítségével az egyik hosszabb oldaltól kiindulva föltekerjük, és a rudat a tepsire helyezzük.

5. A második réteslapból a maradék töltelékkel újabb tekercset készítünk, és ezt is a tepsibe tesszük. A tetejüket bekenjük olvasztott vajjal, majd a forró sütőben, középre tolt rácson 30–40 perc alatt megsütjük őket.

Vote it up
190
Tetszett?Szavazzon rá!