Zöldséges csili krémsajttal

Kívül-belül sajtos leves. Ne ijedjen meg a hozzávalók közt feltűnő kakaótól, hiszen mexikói recept

Hozzávalók 4 személyre
kevés olaj 30 dkg cukkini 15 dkg sárgarépa 1 szál újhagyma + a díszítéshez 1 kiskanál zúzott fokhagyma 2 doboz (425 g-os) csilisbabkonzerv 2 doboz (410 g-os) konzervparadicsom 4 evőkanál ketchup 1 evőkanál kakaópor 1 kiskanál csilipor 1 kiskanál őrölt kömény 1 kiskanál erőspaprikaszósz 0,25 kiskanál szárított oregánó só, bors 11 dkg snidlinges krémsajt 2 evőkanál tej 6 dkg reszelt cheddar sajt

Elkészítés
1. Az olajat közepes lángon felhevítjük, beletesszük a felaprított cukkinit, répát, újhagymát és a zúzott fokhagymát, és 2 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a csilis babot, a paradicsomot, a ketchupot, a kakaóport, a csiliport, a köményt, a paprikát és az oregánót. Az egészet összeforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön kb. 45 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. A krémsajtot és a tejet simára keverjük, majd hozzáadjuk a cheddar sajtot. Tálaláskor a csilit tányérokba merjük, ráteszünk egy adag krémsajtos szószt, és ízlés szerint újhagymával díszítjük.

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!