Zöldséges rizssaláta

Köretként is, egytálételként is megállja a helyét, így is, úgy is jóllakat

Hasonló receptek

Hozzávalók
30 dkg rizs 10 dkg zöldborsó 10 dkg cukorborsó 10 dkg zöldbab 1 db tojás 1 evőkanál dijoni mustár 1 db citrom héja és leve 1 dl olívaolaj 2 dl étolaj 3 db paradicsom 1 db mogyoróhagyma só, bors

Elkészítés
1.
A rizst forró vízben puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

2. A borsót, a cukorborsót és a zöldbabot forró sós vízben 5-6 percig főzzük, majd leöblítjük.

3. A tojást a mustárral, a citromhéjjal, a citromlével és a kétféle olajjal botmixer segítségével majonéz állagúra keverjük.

4. Ezután összeforgatjuk a rizzsel, a zöldségekkel, a felkockázott paradicsommal és a karikára vágott mogyoróhagymával, majd sózzuk, borsozzuk, és tálalás előtt 1-2 órára behűtjük.

Vote it up
102
Tetszett?Szavazzon rá!