Zöldséges tagliatelle parmezánszósszal

Mint a neve is elárulja, nincs benne hús, de majd látni fogja, hogy nem is hiányzik

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg tagliatelle (vagy fettuccine) 2 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 0,5 db cukkini só, bors 20 dkg zöldbab 2 kiskanál reszelt citromhéj 10 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz 1 dl tejszín 2,5 evőkanál citromlé

Elkészítés
1.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd a főzőléből kb. 1 dl-t félretéve leszűrjük.

2. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és 6-8 percig pároljuk, míg a cukkini meg nem puhul.

3. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és a citromhéjat, 2 percig főzzük, majd az egészet összeforgatjuk a tésztával.

4. Hozzáadjuk a parmezánt, a tejszínt, a citromlét és a félretett főzőlét, közepes lángon összemelegítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.

Vote it up
60
Tetszett?Szavazzon rá!