Zöldséges tyúkhúsleves

Kiváló alap tápláló levesek készítéséhez – például zöldségek, rizs vagy metélt tészta hozzáadásával

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 nagy tyúk, kb. 2 kg 1 adag leveszöldség 1 fej karfiol 50 dkg spárga 5 l víz 1 kiskanál só

Elkészítés
1. Mossuk meg a tyúkot. Tisztítsuk meg a leveszöldséget, és vágjuk szeletekre. Mossuk meg a karfiolt, szedjük rózsáira, és a torzsa puhább belső részét vágjuk apró darabokra. Ez utóbbi háromnegyedét tegyük félre.

2. Vágjuk le a spárga végeit, hámozzuk le, mossuk meg, vágjuk darabokra. Háromnegyed részét rakjuk félre.

3. Tegyük fazékba a tyúkot és a zöldségeket. Öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Közepes lángon forraljuk fel, szedjük le a habját, majd főzzük csendesen, alacsony hőfokon két óra hosszat.

4. Közben a félretett karfiolt és spárgát külön-külön főzzük sós vízben, közepes hőfokon 20 percig.

5. Vegyük ki a tyúkot, és szitán vagy vékony konyharuhán keresztül szűrjük le a levest. Ezután adjuk hozzá a spárgát és a karfiolt. Előmelegített levesestálban tálaljuk.

Vote it up
203
Tetszett?Szavazzon rá!