Zöldségleves baconnel

Ha mindez nem elég élvezet, ráadásul ricottagombóccal tálaljuk

Hozzávalók 4 személyre
1 evőkanál olívaolaj 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 szelet bacon 1 db sárgarépa 2 db zellerszár 20 dkg fehérbab 7 dl paradicsomszósz 5 dl víz 1,5 liter csirkealaplé frissen őrölt fekete bors

A gombóchoz: 25 dkg ricotta 4 dkg reszelt parmezán 2 kiskanál friss majoránna 1 db tojás 7,5 dkg liszt

Elkészítés
1. A gombóchoz alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, a tésztát két részre osztjuk, majd belisztezett felületen két darab 2 cm átmérőjű hengert formázunk belőle, és letakarva félretesszük.

2. Az olajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát és az apróra vágott bacont, répát és zellert, és a zöldségeket kb. 10 perc alatt puhára főzzük.

3. Hozzáadjuk a beáztatott babot, a paradicsomszószt és a vizet, majd 1 l alaplét is, és kb. 1 órán át főzzük, míg a bab meg nem puhul.

4. Ekkor hozzáöntjük a maradék alaplét, majd a ricottás tésztából kb. 2 cm-es darabokat vágunk bele, és fedő alatt 10 percig főzzük, míg a gombócok meg nem főnek. Frissen őrölt fekete borssal tálaljuk.

Vote it up
200
Tetszett?Szavazzon rá!