Zabpelyhes-áfonyás muffin

Ha már muffint kíván, legalább szórja tele egészséges holmikkal. Az áfonya például óvja az idegrendszert, a szívet és a szemet

Igen, az áfonya már-már gyógyszernek tekinthető! Rengeteg antioxidánst tartalmaz: ezek semlegesítik a szabad gyökök okozta sejtroncsolódást, amely különben rákhoz is vezethetnek. Aztán ott van az áfonyában található antocianid nevű vegyület: megvédi az ideghártyát a sorvadástól (szaknyelven makuladegenerációtól), az időskori vakság egyik leggyakoribb okától. A brit pilóták a világháborúban egyenesen áfonyadzsemet kanalaztak a bevetések előtt! 

Hozzávalók 4 személyre
vaj a forma kikenéséhez 36 dkg liszt 15 dkg zabpehely 4 kiskanál sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 2 csipet só 2 db tojás 4 dl tej 20 dkg barna cukor 1 dl olaj 1 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk egy muffinsütőt. A lisztet és a zabpelyhet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk.

2. A tojást összekeverjük a tejjel, a cukorral, az olajjal és a vaníliával, és a lisztes keverék közepébe öntjük. Alaposan összedolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.

3. A muffinsütő mélyedéseit háromnegyedig megtöltjük a tésztával, és sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!