Zabpelyhes-kókuszos málnás süti

Kedélysimítóan borzas és nagyon lekváros sütemény

Hozzávalók 8 személyre
15 dkg kókuszpehely 15 dkg liszt 15 dkg barna cukor 5 dkg cukor 0,5 kiskanál só 17 dkg hideg Rama + a formába 23 dkg zabpehely 35 dkg málnalekvár

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 190 ºC-ra. A kókuszpehely felét egy tepsin szétterítjük, sütőben 8 percig pirítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A lisztet, a kétféle cukrot és a sót robotgépben összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott Ramát is, és addig keverjük, míg épp el nem kezd összeállni. Ekkor egy tálban hozzákeverjük a zabpelyhet és a pirított kókuszpelyhet is.

3. A tészta egyharmadát félretesszük, a maradékot belenyomkodjuk egy közepes méretű Ramával kikent sütőformába, és a tetejére kenjük a lekvárt.

4. A maradék tésztát rámorzsoljuk, a megmaradt kókuszpelyhet is rászórjuk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel körbevágjuk, egyben kiemeljük, és 24 darabra vágjuk.

Vote it up
17
Tetszett?Szavazzon rá!