Zsályás-sajtos gnocchi

Puha, illatos, aromás iIllatgolyók a húsmentesen étkezők örömére

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg burgonya 4 dkg reszelt parmezán + a tálaláshoz 10 dkg liszt frissen őrölt bors 2 db tojássárgája 4 dkg vaj + a sütőedénybe 10 db zsályalevél 20 dkg lágy sajt (taleggio)

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A krumplit héjában addig sütjük, míg meg nem puhul, a héja pedig ropogós nem lesz (kb. 1 óra).

2. Amikor kihűlt, félbevágjuk, kikanalazzuk a héjából, és krumplitörővel áttörjük. Hozzáadjuk a parmezánt és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és alaposan összedolgozzuk.

3. A masszát belisztezett felületen átgyúrjuk, kb. fél méter hosszú hengerekké sodorjuk, majd 3 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz felszínére nem jönnek.

4. A gnocchit alaposan lecsepegtetjük, majd egy enyhén kivajazott hőálló edénybe tesszük. Tetején elrendezzük az apró darabokra vágott vajat és a zsályaleveleket, majd beterítjük a sajtszeletekkel.

5. A sütőt 200 °C-ra állítjuk, és a gnocchit 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt megszórhatjuk még egy kevés reszelt parmezánnal.
 

Ismerjen meg további gnocchirecepteket!

Vote it up
37
Tetszett?Szavazzon rá!