Zsályás sütőtökleves

Ez igazából krémleves, de olyan hosszú leírni, hogy „sütőtökkrémleves”

Hozzávalók 4 személyre
1,5 evőkanál vaj 1,5 evőkanál olívaolaj 2 db vöröshagyma 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 kiskanál frissen aprított zsálya 60 dkg sütőtök 1,5 kiskanál só 1 gerezd fokhagyma 1,2 liter csirke- vagy zöldségalaplé

A zsályás morzsához: 2 szelet fehér kenyér 4 evőkanál vaj 1 kiskanál frissen aprított zsálya

Elkészítés
1.
A vajat és az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a petrezselymet és a zsályát, és 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sütőtököt, megsózzuk, majd 5-6 perc múlva hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát.

3. Felöntjük az alaplével, a sütőtököt fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük (kb. 25 perc), majd botmixerrel pürésítjük.

4. A kenyeret morzsás állagúra daráljuk. A vajat addig hevítjük, míg a széle barnulni nem kezd, majd megpirítjuk benne a morzsát és a zsályát. Tálaláskor a levest tányérokba merjük, és megszórjuk a zsályás morzsával.

Vote it up
54
Tetszett?Szavazzon rá!