Zsályás sertéshússal töltött alma

Megfordítottuk a szokásos felállást: most a húst töltjük az almába. Ír krumplipürével!

Hozzávalók 4 személyre
4 db nagyobb alma 2 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 0,5 kg sertés lapocka, kockára vágva 2 kiskanál pirospaprika (tetszőleges) marék friss zsályalevél só, bors

A körethez: 1 kg burgonya, meghámozva, felkockázva 1,5 dl tej 10 dkg vaj fél póréhagyma só, bors

Elkészítés
1. Az almák tetejét levágjuk, és a magházat kivájjuk. A tetejüket visszarakva 200 °C-on sütőtálban addig sütjük, amíg a tetők egy kicsit meg nem barnulnak.

2. A töltelékhez felhevítjük az olajat, és megpároljuk a felvágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük (esetleg pirospaprikával színezzük). A végén hozzáadjuk a zsályát, felöntjük egy kevés vízzel, és készre főzzük.

3. Amikor elkészült a hús, az almák belsejébe töltjük.

4. A köret elkészítéséhez sós vízben megfőzzük a burgonyát. Lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a tejet és a vajat, sózzuk, borsozzuk, majd krumplinyomóval összetörjük. A végén hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát.

Vote it up
225
Tetszett?Szavazzon rá!