Zsebes pita papajás uborkasalátával

A papaja védi a szemet, a szívet és az ízületeket. Ha ez nem elég, ráadásul finom is

Hasonló receptek

Hozzávalók
2 kis bio-kígyóuborka 0,5 érett papaja 4 db zsebes pita (elősütött) 1 dl joghurtos salátaöntet (kész) 0,5 dl joghurt 0,5 biozöldcitrom (lime) enyhe currypor Cayenne-i bors 15 dkg pulykamell, csíkokra vágva 1 evőkanál olaj frissen őrölt bors

Elkészítés
1.
Megmossuk, szárazra töröljük és hosszában kettévágjuk az uborkákat. Kiskanállal kikaparjuk a magokat, majd a fél uborkákat felszeleteljük.

2. Meghámozzuk a fél papaját, azután eltávolítjuk belőle a magokat. Hosszában hasábokra, majd a hasábokat keresztben szeletekre vágjuk. A zsebes pitákat a csomagoláson található utasítás szerint készre sütjÜk.

3. Közben összekeverjük a joghurtot a konyhakész joghurtos salátaöntettel. Lereszeljük a zöldcitrom héját, és kinyomjuk a levét.

4. A joghurtos öntetet a citromhéjjal és a citromlével, valamint curryporral, sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Beleforgatjuk az uborka- és a papajaszeleteket az öntetbe.

5. Egy kis serpenyőben ropogósra pirítjuk az olajban a pulykamellcsíkokat. Sóval és borssal ízesítjük.

6. Beletöltjük a pitazsebekbe az uborkás-papajás keveréket és a pulykamellcsíkokat. Azonnal tálaljuk, hogy a pita ne ázzon át.

Tippek
A joghurtos öntet helyett használhatunk készen kapható currymártást is. Elhagyhatjuk a pulykamellcsíkokat, illetve helyette kockákra vágott füstölt pulykamellet tölthetünk is a pitába. Papaja helyett jól illik a salátába a mangó vagy a sárgadinnye, pulykamell helyett pedig használhatunk csirkemellet vagy kis főtt garnélákat is.
 

Ha tetszett a fenti recept, talán érdekli 30 perc, és kész című sorozatunk.

Vote it up
8
Tetszett?Szavazzon rá!