Hozzávalók
2 kis bio-kígyóuborka • 0,5 érett papaja • 4 db zsebes pita (elősütött) • 1 dl joghurtos salátaöntet (kész) • 0,5 dl joghurt • 0,5 biozöldcitrom (lime) • enyhe currypor • só • Cayenne-i bors • 15 dkg pulykamell, csíkokra vágva • 1 evőkanál olaj • frissen őrölt bors
Elkészítés
1. Megmossuk, szárazra töröljük és hosszában kettévágjuk az uborkákat. Kiskanállal kikaparjuk a magokat, majd a fél uborkákat felszeleteljük.
2. Meghámozzuk a fél papaját, azután eltávolítjuk belőle a magokat. Hosszában hasábokra, majd a hasábokat keresztben szeletekre vágjuk. A zsebes pitákat a csomagoláson található utasítás szerint készre sütjÜk.
3. Közben összekeverjük a joghurtot a konyhakész joghurtos salátaöntettel. Lereszeljük a zöldcitrom héját, és kinyomjuk a levét.
4. A joghurtos öntetet a citromhéjjal és a citromlével, valamint curryporral, sóval és cayenne-i borssal ízesítjük. Beleforgatjuk az uborka- és a papajaszeleteket az öntetbe.
5. Egy kis serpenyőben ropogósra pirítjuk az olajban a pulykamellcsíkokat. Sóval és borssal ízesítjük.
6. Beletöltjük a pitazsebekbe az uborkás-papajás keveréket és a pulykamellcsíkokat. Azonnal tálaljuk, hogy a pita ne ázzon át.
Tippek
A joghurtos öntet helyett használhatunk készen kapható currymártást is. Elhagyhatjuk a pulykamellcsíkokat, illetve helyette kockákra vágott füstölt pulykamellet tölthetünk is a pitába. Papaja helyett jól illik a salátába a mangó vagy a sárgadinnye, pulykamell helyett pedig használhatunk csirkemellet vagy kis főtt garnélákat is.
Ha tetszett a fenti recept, talán érdekli 30 perc, és kész című sorozatunk.
Hozzászólás